duminică, 4 martie 2018

Caricaturi desenate intuitiv

Caricaturile exista la noi in tara de multa vreme, in presa, in parcuri, pe litoral. Am explicat diferitele tipuri de caricaturi in acest post.

Vreau sa ma refer acum la caricaturile realizate la evenimente, nunti, botezuri, si cum ar trebui ele sa arate astfel incat sa va livreze benefiicile maxime.

Dupa experientele petrecute in Statele Unite, am adus si promovat aceasta modalitate de diverstiment in urma cu aproape 10 ani. De atunci multe persoane s-au bucurat de desenele mele.

Caricaturi unicat desenate din intuitie

Ei bine cei mai multi artisti "deseneaza din creion". Dar foarte putini deseneaza din intuitie. 

Pur si simplu iti voi arata in cele ce urmeaza cum sa identifici si sa deosebesti o caricatura sau un caricaturist care deseneaza cu creionul vs un caricaturist care asterne pe hartie ceva mai mult decat o simpla forma distorsionata a fetei cuiva, numita caricatura, astfel incat sa poti oferi invitatilor tai cea mai intalta, completa, si unicat experienta.

1. Caricatura desenata din intuitie se executa rapid

O caricatura desenata din intuitie este un feeling instant pe care il ai cand vezi o persoana si pe care o asterni pe hartie. 

Fiind o senzatie, aceasta este fulger, in mod normal, in 1-2 minute trebuie asternuta pe hartie.

Astfel ca de fiecare data cand vei vedea un caricaturist cu radiera si creion....ei bine...garantez ca dureaza foarte multe, peste 5-6 minute, poate chiar 8-9-10 minute. 

Stil caricatura in creion si radiera timp indelungat de desen

Eu nu desenz cu radiera, pentru exact ca la un aparat foto, cand s-a declansat comanda si obiectvul s-a deschis a si retinut /fotografit imaginea din fata.

Te poti intreba: "dar cu ma ajuta personal pe mine la evenimentul meu toate acestea?"

Simplu: Pe langa experienta unicat de nivel inalt pe care o poti oferi invitatului tau, acesta va sta fi foarte putin pe scaun, astel incat sa nu piarda petrecerea si nici sa nu se simta stanjenit/incomodat de privirea unui caricaturist care il fixeaza cu privirea 5 minute. 

2. Caricatura desenata din intuitie este despre energia/aerul persoanei nu doar despre fizionomie.

Aici este la fel de simplu sa remarci care caricatura este intr-un fel si care in alt fel prin simpla observare a ceea ce este distorsionat.

Este adevarat ca  de multe ori oamenii intreaba, ce le voi accentua, nasul, gura, etc, pentru ca in mod clasic aceasta este caricatura "desenata din creion", un portret in care se exagereaza anumite trasaturi de fizionomie ale persoanei.
Caricatura cu exagerare frunte
Te poti intreba: Bine, dar cu ce ma ajuta pe mine in practica la nunta / botezul meu acest aspect ..mai ales ca pretul e acelasi sau mai mic?

Ei bine, acum in ultima vreme, au aparut la fel precum cabinele foto si software-uri care fac "caricaturi" alegand ce sa deformezi frunte, gura, etc. Deci daca si aceste masinarii pot executa acest deformari, atunci unde mai e rolul artistului / caricaturistului?

3. Caricatura nu transmite 

In general pentru a identifitca o caricatura slab facuta, si in particular o caricatura "desenata din creion", trebuie sa privesti desenul si sa incerci sa simti starile pe care ti le transmite.

Daca nu transmite nimic, sau daca nu transmite nimic din spiritul persoanei sau si mai rau daca exprima cu totul altceva atunci este limpede ca nu este o caricatura realizate intuitiv.

Exemplu de caricatura rigida care nu transmite emotia persoanei ci chiar o blocheaza
In practica, o astfel de caricatura, este mult sub ceea ce merita invitatii dvs.

Concluzie: caricaturi personale realizate la evenimente, nunti si botezuri

Atunci cand desenez caricaturi de fapt astern pe hartie starea, emotiile persoanei din fata mea. Si o fac fara sa cataloghez sau sa ma gandesc acum persoana din fata mea, este vesela, uimita, etc. Pur si simplu simt emotia si o astern, apoi vad si eu o data cu cel care primeste desenul ce a iesit.

Stilul este unul rapid, fara creion si radiera, cu marker permanet care aluneca rapid pe foaie foto. Este un stil placut gen benzi desenate Disney. Pentru ca in final invitatii trebutie sa le pastreze si sa isi aminteasca cu bucurie de evenimentul dvs, nu sa le lase pe mese la plecare.

Daca urmaresti punct cu punct linia fetei nu e neaparat identica, dar cu toate astea exprima original, perfect si spectaculos spirit persoanei caricaturizate.

Mai multe despre diferentele intre caricaturi!

Caricatura transmite identitatea persoanei dincolo de fizionomie
Ma poti urmari si pe Facebook!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu